Cheesed Potatoes
Ingrediënten
- 200 gr aardappeltjes met schil
- olijfolie
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zeezout
- Zwarte peper, grof
- ¼ bol mozzarella, uit elkaar geplukt
- 1 theelepel geraspte Parmezaanse kaas
- verse peterselie en chilivlokken, om te garneren
Instructies
- Scheur een groot stuk aluminiumfolie af, van ongeveer 25 centimeter
- Was de aardappelen, boen ze schoon en snij ze in kwarten of helften.
- Doe ze in een kom, doe daar olijfolie, knoflookpoeder, oregano, zout en peper bij en schud door elkaar, zodat de aardappeltjes aan alle kanten zijn bedekt met olijfolie en kruiden.
- Verdeel de aardappelen over het stuk alufolie, en maak er een dicht pakketje van.
- Bak ze 10 tot 15 minuten op het rooster van de barbecue.
- Maak de pakketjes voorzichtig open en verdeel de mozzarella en de Parmezaanse kaas over de aardappelen.
- Vouw weer dicht en bak nog 3 tot 5 minuten, tot de kaas gesmolten is.
- Strooi wat peterselie over de aardappelen en eet ze zo warm mogelijk.
Mac ’n Cheese
Ingrediënten
- 1/2 Rode ui
- 50 gr Geraspte jonge kaas
- 50 gr Cheddar plakken
- 50 ml Water voor de saus
- 5 gram PSG Rub
- 100 gr Pasta macaroni
- 1 Jalapeno peper
Instructies
- Kook de pasta al dente ofwel beetgaar. Wanneer de pasta klaar is bewaar een klein beetje kookvocht. Wanneer je de pasta af gegoten en koud gespoeld hebt voeg je dit kookvocht weer toe. Zo gaat het minder snel plakken.
- Maak de kaassaus klaar. Deze kun je het beste met een heat deflector tussen het vuur maken. Ik gebruikte een klein aluminium bakje, of een kleine dutch oven. Verwarm nu het water en voeg al roerend de geraspte kaas toe. Voeg daarna de cheddar en 3 gram PSG Rub, wanneer dit alles 1 massa is geworden is de saus klaar. Pas op, zorg dat de saus niet begint te koken.
- Meng de saus met de macaroni. Strooi hier nog 2 gram PSG Rub overheen. Snij de ui en jalapeno peper fijn en strooi deze eroverheen. Zet het aluminium bakje nu in de bbq en bak tot er een krokant laagje op zit. Dit duurt bij 180 graden ongeveer 20 min.
Pimiento’s de Padron
Ingrediënten
- Piemento’s (groene paprika’s)
- Cherrytomaten
- Fetakaas
- Olijfolie
- Ciabata
- Knoflookteen
- Schafkase kruiden
- Zeezout
Instructies
- Snijdt de knoflook fijn.
- Snufje zeezout door de knoflook mengen.
- Verwarm je gietijzeren pan of het mee geleverde alu bakje met de helft van de olijfolie. (direct op de BBQ)
- Als de olie warm is de knoflook met zout toevoegen.
- Pimientos toevoegen en meebakken ongeveer 5 á 10 minuten. Tot ze iets verkleuren en zachter worden.
- Ondertussen prik je cherrytomaten in met een mes zodat er een gaatje ontstaat eventuele kroontjes verwijderen of steeltjes. (Dan springen ze niet uit elkaar onder het bakken.)
- Zijn de pimientos wat gekleurd en zacht haal dan de pan of het bakje even van de BBQ.
- Voeg de tomaten toe rondom (zie foto).
- Leg je fetakaas boven op de pimientos. Giet de olijfolie over de fetakaas en bedek deze daarna met de schafkase kruiden.
- Zet dan pan of bakje terug indirect op de BBQ zodat de fetakaas gaat smelten.
- Leg je ciabatta broodje op de bbq erbij dat het gaar en warm wordt.
- Het gerecht is goed als de tomaten het velletje iets los laten en de fetakaas iets gesmolten is.
- Snijdt je ciabatta in plakken.
- Dep je ciabatta plak in de warme olie.
- Leg daar een aantal tomaten op en pimientos (zonder steeltje) en een beetje fetakaas en smullen maar.
Speedy Cornzales
Ingrediënten
- 30 ml mayonaise
- 30 ml zure room
- 1/2 tl gerookt-paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder + extra ter garnering
- Takje koriander
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 maïskolven, gekookt
- 100 gr feta, verkruimeld
- Sap van 1/2 citroen
Instructies
- Zet de barbecue aan en zorg dat deze 140 °C is
- Meng de mayonaise, zure room, gerookte paprika- of chilipoeder, knoflook en koriander in een grote kom
- Plaats de maïskolf, als de BBQ goed heet is, direct boven de kolen op het rooster. Blijf de maïskolf goed ronddraaien (hij mag best een klein beetje zwart worden). Dit duurt ongeveer 8 minuten
- Smeer de gare maïskolf rondom in met het mayonaisemengsel, strooi er de feta over en wat gerookte paprika- of chilipoeder voor een mooi kleurtje. Besprenkel met wat citroensap en gehakte peterselie.
TIP – Prik een satéprikker in de mais. Dit eet net wat makkelijker.