Gegrilde Puntpaprika met Tonijn
Ingredienten
- 2 rode puntpaprika's
- 1 klein blikje tonijn (op olijfolie)
- ½ Rode ui
- 30 gr kappertjes,
- ½ Jalaneno Peper
Instructies
- Maak de BBQ klaar voor direct grillen.
- Grill de paprika's direct op het vuur en draai ze regelmatig. Na 10 tot 15 minuten zijn ze zacht en rondom mogelijk wat zwartgeblakerd. Dit is precies waar we naar op zoek zijn.
- Na het grill doe je de paprika's voor minimaal 5 minuten in een afgesloten plastic zakje. Hierdoor komt het velletje zo gemakkelijker los.
- Doe de Tonijn met de olie en al in een bakje. Verwijder de zaadlijsten uit de Jalapeno peper. Let op, voor dit gerecht gebruiken we een halve peper. Verderop in de workshop wordt de andere helft gebruikt. Snij deze helft klein om vervolgens toe te voegen aan de tonijn.
- Snipper een halve rode ui en hak de uitgelekte kappertjes. Meng vervolgens de ui, kappertjes en bieslook met de tonijn en Jalapeno peper en roer dit goed door elkaar.
- Haal de Paprika's uit plastic zak en ontdoe ze van hun velletje. Het makkelijkste is om de paprika's in de lengte doormidden te snijden. Verwijder dan eerst de zaadlijsten en leg de helften vervolgens plat op een snijplank met het velletje omhoog. Met een vork kan je nu redelijk makkelijk het velletje eraf schrapen.
- Neem nu een flinke eetlepel met het tonijnmengsel en leg dit als een hoopje aan een kant van de paprika helft. Rol de paprika met het tonijnmengsel op.
Zalm van de CederWood plank
Ingrediënten
- Zalm
- Olijfolie
- Zout en peper
- Fijn gesneden dille
- Schijfjes citroen
CederWood BBQ plank
Instructies
- Leg de CederWood plank 1/2 uur of langer in koud water.
- Plaats de zalm op de plank. Heeft de zalm nog vel, leg de zalm dan met de kant van het vel op de plank.
- Wrijf de moot in met olijfolie en strooi er wat zout en peper op.
- Strooi de fijngesneden dille over de zalm en leg de citroen schijfjes erop.
- Plaats de plank op het rooster van de BBQ en gaar gedurende 10 minuten op 120 graden Celsius.