Vlees

Bacon Wrapped Oreo’s

Ingrediënten

  • 2 Oreo's
  • 2 plak spek
  • BBQ Rub, zoet

Instructies

  • Bereid de BBQ voor op 140°C.  
  • Snijd het spek doormidden en maak 2 gelijke stukken. Wikkel het spek om de Oreo. Je zou het spek aan dezelfde kant van de Oreo moeten kunnen beginnen en eindigen. Zorg ervoor dat de onderkant van de Oreo zo is dat hij bij elkaar blijft.
  • Breng op smaak met een zoete rub. Laat de kruiden 15 minuten intrekken.
  • Leg de Oreo's op het grillrooster. Zorg ervoor dat de speknaad eronder zit.
  • Grill 45 minuten op 120°C en haal ze na die tijd eraf.
  • Laat ze 10 - 15 minuten afkoelen.

 

Côte bouef met gegrilde groenten

Ingrediënten:

  • Côte boeuf
  • Inamood white rub.
  • Courgette
  • Zoete aardappel
  • Paprika
  • Rode ui.
  • Aluminiumfolie.

Instructies

  • Snij de zoete aardappel in parten.
  • Kruid de zoete aardappel met de inamood white rub.
  • Wikkel de zoete aardappel in de aluminiumfolie en leg deze eventueel in de kolen of op het directe gedeelte van de bbq.
  • Zet de cote boeuf in de white rub.
  • Leg de cote boeuf op de bbg grill deze direct zodat je er grill strepen op krijgt.
  • Snijdt de rode ui en de courgette in dikke plakken. En snijdt de paprika in parten en verwijder de zaadlijsten
  • Doe op de courgette peper en zout.
  • Leg de groenten op de bbq en grill deze aan.
  • Gaar de cote boeuf tot een kerntemperatuur van 53 – 54 graden.
  • Is de cote boeuf gaar. Dan even laten rusten op je snijplank.
  • Snij het bot uit de cote boeuf en snij daarna de cote boeuf in dunne plakjes.

 

Denver Steak

  • Laat de steak op kamertemperatuur komen.
  • Rub de steak met een rub naar keuze.
  • Grill de steak direct. Probeer er mooie grill strepen op te krijgen.
  • De steak is bij 54-55 graden medium.

 

Eendenborstfilet

Ingrediënten

  • Eendenborst
  • Zeezout
  • Little gem.
  • Kruiden olie
  • Mango dressing.

Instructies

  • Kerf in de huid van de eendenborst een blokjes profiel.
  • Strooi wat grof zeezout over de eendenborst
  • Leg de eendenborst met de huidzijde op de bbq.
  • Als de huidzijde krokant is dan omdraaien op de bbq.
  • Snij de little gem doormidden en breng de kruiden olie erop aan.
  • Grill de eendenborst tot 58-59 graden kerntemperatuur. (regelmatig omdraaien)
  • Is de eendenborst klaar haal hem van de bbq en laat hem rusten op de snijplank.
  • Grill de little gem tot hij mooie grill strepen heeft.
  • Na het rusten snij de eendenborst dun aan in plakjes.
  • Maak het bord op met de little gem en de eendenborst
  • Breng de mango dressing in dunnen lijntjes aan op de eendenborst.

 

Pepper poppers

Ingrediënten

  • 4 jalapeño pepers
  • 80 gram roomkaas
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 20 gr pittige geraspte kaas
  • 2 eetlepels rub naar keuze

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor indirect barbecueën op 140°C. 
  • Snij de jalapeño's in de lengte door.
  • Verwijder met een kleine lepel de zaadjes en zaadlijsten. 
  • Meng in een schaaltje de roomkaas, geraspte kaas en 1 eetlepel rub goed door elkaar. 
  • Vul de halve jalapeño's met het roomkaasmengsel.
  • Wikkel om elke peper een plakje ontbijtspek.
  • Bestrooi de pepers met een klein beetje rub. 
  • Als het ontbijtspek krokant is, na zo'n 20-30 minuten, kun je ze serveren.

 

Smokin’ Hot Pops

Ingrediënten 

  • 2 drumsticks
  • 2 plakken ontbijtspek
  • Regahrub Smokin’ Hot Chicks
  • BBQ saus (eigen recept of kant-en klaar)

Instructies

  • Bereid je barbecue vast voor, zodat je straks op indirecte hitte kunt garen op een temperatuur van ongeveer 140 graden.
  • Tijd om de drumsticks schoon te maken. Gebruik een goed scherp mes en snijd het vlees onder de ‘knobbel” weg, tot op het bot. Met een beetje wrikken kun je het topje verwijderen. Dan kan vooral in het begin even lastig zijn. Snijd ook zover mogelijk de kleine peesjes weg aan de vleeskant. Het is de bedoeling dat je de drumsticks goed rechtop kunt zitten. Mochten ze makkelijk omvallen, dan kun je wat vlees wegsnijden om de bolle kant wat platter te hebben, maar dat vind ik zelf wat zonde van het vlees.
  • Als alle drumsticks mooi zijn schoongemaakt rol je ze door jouw gekozen BBQ rub. Daarna rol je om elke drumstick een plak ontbijtspek en zijn ze klaar om op de barbecue te gaan.
  • Zet de chicken lollipops rechtop in een schaal die geschikt is voor de barbecue. Gaar de chicken lollipops nu tot een kerntemperatuur van 70 graden. Dit zal ongeveer 3 kwartier duren.
  • Smeer de kiplolly’s vervolgens in met de BBQ saus en laat ze nog een kwartiertje garen. Zo en dan is het al tijd om te genieten. Serveer de chicken lollipops met de BBQ saus, om lekker in te dippen.

 

Tootsy’s Pork Steak

Ingrediënten

  • 1 stuks procureur (350 gr)
  • 1 theelepel zeezout
  • Zwarte peper, grof

Voor de mop sauce:

  • 1/2 liter water
  • 1/2 kleine ui – in vieren gesneden
  • 20 gram roomboter – ongezouten
  • 30 ml azijn
  • 1 eetlepels Worchestershire saus
  • 1/2 eetlepel mosterdpoeder

Instructies

  • Maak je barbecue gereed voor indirect gebruik op 140°C.
  • Meng het zout en de peper. Bestrooi de steak met het mengsel. 
  • Leg de steak op het rooster en sluit de deksel van de BBQ. 
  • Breng het water aan de kook en doe dan de ui erbij. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  • Haal de pan van het vuur en doe de boter erbij, roer totdat deze is gesmolten. Voeg dan de andere ingrediënten van de mop sauce toe. Houd de mop sauce warm.
  • Mop na 1,5 uur de Pork Steak met de mop sauce. Herhaal dat na een uur en draai de steaks dan meteen om.
  • Haal de pork steaks als ze gaar zijn, ongeveer 60 graden Celsius van de barbecue en laat ze 20-30 minuten rusten onder folie. 
  • Snij de Pork Steaks in plakken en serveer.

 

Yakitori spiesjes

Ingredienten:

  • Iberico Rib fingers.
  • Sate prikers
  • Yakitori saus
  • Zeezout

Instructies

  • Snijd de rib fingers in gelijkmatige blokjes
  • Rijg de blokjes aan de spiesjes
  • Strooi er wat zeezout overheen.
  • Grill de spiesjes op de bbq
  • Zijn de spiesjes gaar dan aflakken met de yakitori saus.
© 2018 - 2021 vanroekelbbq.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel