Bereidingstemperaturen

Bereidingstemperaturen

Of je nu voor low and slow gaat, of voor een gezellige BBQ met vrienden, temperatuur is erg belangrijk. En dan gaat het niet alleen over het hebben van een hete BBQ, maar vooral over de bereidingstemperatuur en de kerntemperatuur die het vlees, gevogelte of de vis die je gaat BBQ-en moet hebben voor de perfecte garing. Een thermometer in de deksel van je BBQ is daarom erg belangrijk en een (digitale) kernthermometer mag ook niet ontbreken. Hieronder heb ik de algemene kerntemperaturen voor vlees, gevogelte en vis opgesomd en de bereidingstemperatuur voor verschillende producten.

Wij zijn officieel dealer van Thermapen, de fijnste professionele thermometer. Natuurlijk te koop in onze BBQ Shop.
 

Bij het BBQ-en zijn de bereidingstemperatuur en kerntemperatuur erg belangrijk voor een perfecte garing.

Kerntemperatuur Vlees, Gevogelte & Vis

In onderstaande tabel staan de kerntemperaturen voor vlees, gevogelte en vis. Zorg dat je de temperatuur van je vlees, gevogelte of vis geregeld controleert en deze van de BBQ haalt als het een paar °C onder de benodigde temperatuur is. Tijdens het nagaren zal de kerntemperatuur van je gerecht nog iets stijgen.

VleessoortGaringKerntemperatuur
Kerntemperatuur Kip & Kalkoen 70-72 °C
Kerntemperatuur Vis 55 °C
Kerntemperatuur Rundvlees & Lamsvleesrare50-52 °C
 medium rare55-58 °C
 medium60-63 °C
 medium well65-67 °C
 well done70+ °C
Kerntemperatuur Varkensvleesmedium60-63 °C
 well done70+ °C

Bereidingstemperaturen

Naast de juiste kerntemperatuur is ook de bereidingstemperatuur van groot belang voor een heerlijk mals resultaat. Wanneer je vlees, gevogelte of vis op een te hoge temperatuur bereidt is het natuurlijk eerder gaar, maar het resultaat zal ook minder lekker zijn. In onderstaande tabel vind je een uitgebreide lijst aan vleesproducten, gevogelte en vis met de bijbehorende bereidingstijd en nagaringstijd. In combinatie met bovenstaande kerntemperaturen kun je tot een perfect gerecht komen!

VleessoortGaringstemperatuur (°C)Nagaring (min.)
Rundvlees  
Steak1904
Ossenhaas heel1505
Picanha1307
Longhaas1407
Cote de Boeuf1707
Ossenhaastournedos1805
Rib roast1608
Flank steak1904
Skirt steak1904
Brisket1008
Biefstuk1805
Schouderhaas1704
Burger1804
   
Varkensvlees  
Spareribs1106
Buikspareribs1106
Pulled pork11010
Procureur steak1803
Kotelet1805
Varkenshaas1805
Rack of Pork1805
Procureur1307
   
Kip1606
   
Vis1502
© 2018 - 2020 vanroekelbbq.eu | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel